11.11.2013 | Institut for Folkesundhed, Health

Få styr på blodtrykket med din iPad

Danskere, der måler blodtrykket derhjemme, kan nu sende resultaterne direkte fra lænestolen til lægen via iPad, pc eller smartphone. Det giver mere præcise tal og bedre muligheder for målrettet behandling.

22.10.2013 | Institut for Folkesundhed, Health

Raske overvægtige, der taber sig, dør for tidligt

En stor gruppe overvægtige er ikke syge af at veje for meget, og for dem kan slankekure betyde kortere liv. Stabil vægt og sund livsstil bør derfor være i fokus for dem frem for vægttab, lyder det fra AU-professor i ny rapport fra Vidensråd for Forebyggelse.

03.10.2013 | Institut for Folkesundhed, Health

Prostatakræft: Nyt kontrolsystem kan aflaste ambulatorierne

Undersøgelse fra Forskningsenheden for Almen Praksis på Aarhus Universitet er det første forsøg på at ændre på det traditionelle kontrolsystem for kræftpatienter i Danmark.

27.09.2013 | Institut for Folkesundhed, Health

Dårligt mentalt helbred øger risikoen for nye hjerteanfald

Patienter, som har haft en blodprop i hjertet, har større risiko for at dø eller få et nyt tilfælde af hjertekarsygdom, hvis de også er svækket mentalt. Det viser et nyt registerstudie fra Aarhus Universitet.

27.09.2013 | Health, Forskning, Navne

Toksikolog får hæderspris

Forsker fra Aarhus Universitet har netop modtaget stor international pris for sit arbejde inden for kemiske stoffer og deres virkning.

27.09.2013 | Sundhed og sygdom, Health

Immunsystemet har godt af at flytte på landet

Forskning fra Aarhus Universitet viser for første gang, at miljøet i landbrug kan forebygge eller dæmpe overfølsomhed og allergi – selv hos voksne mennesker.

28.08.2013 | Health, Forskning

Forskere afdækker søskendes risiko for autisme

Nyt studie fra Aarhus Universitet sætter tal på den øgede risiko for at udvikle autisme, hvis man har en ældre hel- eller halvsøskende med lidelsen.

21.08.2013 | Health, Priser

Bachelor i Folkesundheds-videnskab valgt til Editors' Choice

Studerende fra Aarhus Universitet blev på en international konference i epidemiologi valgt til Editors’ Choice. Med udnævnelsen følger udsigten til at få sine resultater publiceret i et videnskabeligt tidsskrift.

21.08.2013 | Sundhed og sygdom, Health

Kommuner opruster kampen for skolebørns sundhed

Danmarks største kommuner og en række mindre byer har gennem de sidste år samarbejdet med forskere fra Aarhus Universitet om at udvikle skolesundhed.dk. Projektet, der skal styrke den sundhedsfaglige indsats på børneområdet, er et eksempel på, hvordan en online platform kan danne rammen for udveksling af viden mellem forskning og faglig…

26.06.2013 | Health, Arrangement

Forskning uden eksperimenter - hvordan?

Stor international kongres på Aarhus Universitet samler i august topforskere fra epidemiologien til diskussion af metoder og muligheder. De ikke-smitsomme sygdomme er i fokus.

Viser resultater 1 til 10 ud af 27

1 2 3 Næste