Formidling af Sportevents

Formidling af sport

Endnu en ny rapport er udarbejdet i forbindelse med formidling af sport. Rapporten er udarbejdet af Raffael Huber på Göteborg Universitet. Rapporten har forslag til hvordan sportsgrene med svære betingelser for publikum og TV-produktion, i det her tilfælde orienteringsløb, kan formidles på en ny og spændende måde.

Projektet formidling af sport har til formål gennem eventbaseret innovation at initiere en række nye tiltag for formidling af sport. Langt størstedelen af den udøvede sport for ingen mediebevågenhed – og har heller ingen mulighed for at få det. Projektet ønsker derfor at give de mindre sportsgrene mulighed for at arbejde direkte med formidling. Projektet ønsker altså at initiere innovationsprojekter, der skal hjælpe de enkelte sportsgrene og virksomheder til at åbne op for de formidlingspotentiale der er.

Projektet arbejde med eventbaseret innovation og følgende video er et godt eksempel på hvordan vi laver projekter: vimeo.com/16895021

 

Igangværende projekter:

 

Sejlsport

Udvikling af træningsværktøj til elitesejlere, således at en træningssejllads kan optages og afspilles efterfølgende. Værktøjet skal give nøjagtige data omkring hastighed, vejrforhold til et givent tidspunkt, krængninger og sammenligningsmuligheder med evt. andre sejlere eller tidligere sejlladser.

 

Floorball/Innebandy

Udvikling af et brugerdrevet formidlingsværktøj til floorball. Tanken er at de tilstedeværende i hallerne under kampene, skal have mulighed for at live-ticke kampens resultat.

 

Personlig resultatformidling på sociale medier

Facebook-projekt, der giver mulighed for at lave live-opdateringer under afvikling af fx løbsevents. Løberne får autopostet på deres fb-væg når de løber over bestemte målepunkter på ruten. Dermed giver det publikum derhjemme mulighed for at følge med live. App’en har yderligere været brugt til World Cup i Windsurf i Klitmøller i 2012, og under EM i jollesejllads 2012 i Aarhus

Video intro

Her fortæller projektleder Christine Jürgensen fra ACTIVE institute om delprojektet "formidling af sport".